Naujojo derliaus vyno „Božolė” (Beaujolais) degustacija
Kasmet 3-ąjį lapkričio ketvirtadienį viso pasaulio gurmanai sulaikę kvapą laukia naujojo derliaus vyno „Božolė” (Beaujolais) degustacijos.
Šiemet, LAPKRIČIO 21 D., trečiąjį lapkričio KETVIRTADIENĮ, 20 val. restorane “Bernelių užeiga” Senamiestyje esančioje išskirtinės aplinkos Burmistro salėje kartu su visu pasauliu ragausime šių metų derliaus jauną vyną.
„Božolė“ tradicijas pristatys prancūzas Francois Le Corre. Jam talkins ir vertėjaus p.Birutė Strakšienė, Lietuvos ir Prancūzijos asociacijos Kauno skyriaus prezidentė.
Jauno vyno šventės ištakos – Prancūzija, Božolė regionas, kuriame gaminamas tokio paties pavadinimo vynas. Šventė Prancūzijoje pradėta švęsti nuo 1951 metų ir šiuo metu tapo itin populiari visame pasaulyje.
Vynas savitas tuo, kad jį gaminant sultys fermentuojasi nesuspaustų „Gamay“ vynuogių viduje ir suteikia gėrimui būdingo gėlių, aviečių, vyšnių aromato, vaisių ir prieskonių skonio bei lengvumo. Tai raudonas, švelnaus skonio Burgundijos vynas.
(Beaujolais) − prancūziškas vynas, pavadintas pagal Božolė sritį, pietų Burgundijoje. Kadangi tai yra pirmasis metų derliaus vynas Prancūzijoje, specialistai ir mėgėjai pagal jį mėgina spręsti apie tų metų derliaus kokybę.
„Božolė“ vakaro metu Burmistro salėje skambės užburiantys fortepijono garsai, o degustuojant gurmanišką vyną ragausime specialiai prie šio vyno sukurtų užkandžių ir patiekalų.
Renginio kaina 1 asm. - 15 Lt. Į kainą įskaičiuota Beaujolais vyno taurė ir lengvi užkandžiai.
Tel. informacijai ir vietų užsakymui (8 37) 20 09 13
M. Valančiaus g. 9